Odstrani iz mojih izletovDodaj v moje izlete

Legenda cenovnih rangov

Znamenitosti
vstopnica 1 odrasla oseba
do 6€*
od 7€ do 13€**
od 14€ do 20€***
več kot 20€****
Aktivnosti
vstopnica 1 odrasla oseba
do 15€*
od 16€ do 35€**
od 36€ do 70€***
več kot 70€****
Gostilne
obrok 1 oseba
do 15€*
od 16€ do 24€**
od 25€ do 50 €***
več kot 50€****
Nastanitve 
1 noč, 2 odrasli osebi
do 50€*
od 51€ do 80€**
od 81€ do 120€***
več kot 120€****

Urnik

APRIL-OKTOBER
Po predhodnem dogovoru

Kontaktni podatki

Tur servis Cerknica
Cesta 4. maja 50, 1380 Cerknica

+386 (0)51 30 76 80
info@tur-servis.si
www.tur-servis.si

Reka Unica nastane na sotočju dveh kraških rek, Pivke, ki priteče iz Planinske jame in pa Malenščice, mirnejše in bolj počasne reke, ki se prav tako vije skozi kraška polja. Unica se nato vije po Planinskem polju, kjer naredi večino svoje poti, dokler naposled ne izgine v požiralnikih pod Grčarevcem. 

Je najbolj znana kraška reka, ki je zaradi svoje prečudovite okolice in z življenjem polne rečne struge znana tudi preko slovenskih meja.

Preden se odpravite na raziskovanje s kanujem vas vodnik počaka pri Ravbarjevem stolpu v Planini, kjer si skupaj ogledate suhe dele naše kraške lepotice, Planinske jame. Po dobri uri, ko si ogledate jamski svet, se odpravite skupaj z vodnikom na kanu izlet po reki Unici. Vso potrebno opremo za vožnjo s kanujem vam preda vodnik.

Prvi del reke Unice je malo bolj hiter, zatem se reka umiri in počasi vijuga po Planinskem polju, kjer občudujemo mojstrovine narave in številne živalske in rastlinske vrste kraškega polja.

Med vožnjo naredimo postanek za malico iz nahrbtnika. Čolnarjenje zaključimo pri vasi Jakovica. Peš se odpravimo do Planine. Med sprehodom občudujemo bogato stavbno dediščino Notranjske. Izlet je izvedljiv od aprila do oktobra.

PredlogiOops…. ni zadetkov