Izhodiščna točka

TIC Galerija

Dolžina

56 km

Označbe

Slediti številki 3 na usmerjevalnih tablah.

Kumulativna višinska razlika

1300 vm

Podlaga

asfalt, makadam, kolovoz

Potek poti

Postojna-Stara vas-Grobišče-Prestranek-Orehek-Rakulik-Sajevče-Hruševje-Dilce-Landol-Šmihel pod Nanosom-Predjama-Bukovje-Gorenje-Belsko-Studeno-Lohača-Planina-Postojna

Grajska kolesarska pot je razgibana krožna kolesarska pot, ki vas bo popeljala v čase srednjega veka, ko so se vitezi borili za svoje izbranke.

Pot poteka mimo številnih vasic in cerkva, na poti pa lahko obiščemo kar tri srednjeveške gradove (Grad Prestranek, Grad Orehek, Predjamski grad), na robu Planinskega polja pa si boste lahko ogledali še ruševine nekoč mogočnega baročnega gradu Hošperk (Haasberg) ter Ravbarjev stolp – edini še ohranjeni ostanek nekdanjega Malega gradu v Planini.

Ob poti vam je na voljo raznolika ponudba kolesarjem prijaznih gostinskih obratov in prenočišč, kjer se lahko okrepčate, spočijete in naberete svežih moči za nove kolesarske podvige.

Ob Grajski kolesarski poti je postavljenih tudi šest pumptrack poligonov, na katerih lahko preizkusite svoje spretnosti v dinamični vožnji čez grbine ter pet samostoječih stojal za popravilo koles.

Pumptrack

Pumptrack poligoni

Ob Grajski kolesarski poti je postavljenih tudi šest pumptrack poligonov, na katerih lahko preizkusite svoje spretnosti v dinamični vožnji čez grbine.

Lokacije vseh pumptrack poligonov ob Grajski kolesarski poti:
1. Pumptrack Postojna (vznožje hriba Sovič, v bližini vojašnice)
2. Pumptrack Prestranek (igrišče za OŠ Prestranek)
3. Pumptrack Orehek (ob nogometnem igrišču, pri kapelici pri vhodu v vas)
4. Pumptrack Dilce (ob otroškem igrišču in balinišču)
5. Pumptrack Bukovje (ob športnem košarkaškem/nogometnem igrišču)
6. Pumptrack Planina (kamnolom Planina, prva terasa)

PredlogiOops…. ni zadetkov