Izhodiščna točka

Kamp Mirjam Razdrto

Dolžina

49 km

Označbe

Pot v naravi ni označena. Priporočamo uporabo zemljevida in GPX koordinat.

Kumulativna višinska razlika

1000 m

Podlaga

asfalt, makadam, kolovoz

Potek poti

Razdrto-Laže-Pivka-Klenik-Trnje-Petelinjsko jezero-Slovenska vas-Selce-Slavina-Koče-Prestranek-Rakulik-Sajevče-Slavinje-Mala Brda-Brezje pod Nanosom-Malo in Veliko Ubeljsko-Razdrto

Jelenova kolesarska pot, s startom v podnanoški vasi Razdrto, pelje čez Laže po makadamski poti mimo divjih kraških jam in čez zelen gozd do enega najbolj znanih zgodovinskih muzejev v Sloveniji, Parka vojaške zgodovine.

Tu se lahko okrepčate v njihovi restavraciji Kantina preden se zapeljete dalje skozi Pivko proti Kleniku. V spomladanskem in jesenskem času boste med vožnjo skozi Trnje, Petelinje in Slovensko vas občudovali Pivška presihajoča jezera, v zimskem in poletnem času pa obiskali Ekomuzej.

“Slavina je velika in lepa vas,” je zapisal Valvasor, pomembna in znana je predvsem zaradi cerkve (prafare), ki se ponaša že z 800-letno tradicijo in ugledom. Pot je pisana na kožo tudi vsem ljubiteljem konjeništva, saj se boste peljali mimo posestva Grad Prestranek in zelenih travnikov, kjer se pasejo islandski konji. Podlaga se ponovno spremeni. Kolesarjenje skozi gozd, mimo dobro skritih nekdanjih italijanskih bunkerjev in po makadamu do vasic Rakulik, Sajevče in Slavinje, vodi ponovno pod vznožje Nanosa do cilja v Razdrtem.

PredlogiOops…. ni zadetkov