Izhodiščna točka

Čukovica (vznožje hriba Sovič)

Dolžina

4,7 km

Označbe

Pot je označena.

Potek poti

Čukovica na Soviču – Veliki Otok – Postojnska jama- Čukovica na Soviču

Rekreacijska pot Sovič se nahaja na istoimenskem mestnem griču v Postojni. Je krožna rekreacijska pot, po kateri se lahko zapeljete s kolesom ali sprehodite.

Krožna rekreacijska pot vas popelje izpred Turistično informacijskega centra Galerija, skozi Čukovco za Sovičem, čez razgibane Poljane vse do Velikega Otoka. Pot je v prvem delu speljana po utrjeni makadamski poti in vijuga med drevesi ter gostim grmičevjem. Po dveh kilometrih boste prišli do razgledišča nad vasjo Veliki Otok, tik nad cerkvijo sv. Katarine, od koder se vam razprostre pogled na prostrano Pivško kotlino, ki jo obdajajo kraške planote.

Nato zavijete po klancu navzdol v Veliki Otok in po glavni cesti krenete proti Postojnski jami. Prečkate most čez reko Pivko in nadaljujete pot mimo drevoreda lip do prvega odcepa levo, ki vas popelje na začetno točko na Čukovci. V neposredni bližini izhodiščne točke na Čukovci se pod vznožjem hriba Sovič nahaja tudi Pumptrack Postojna, na katerem lahko preizkusite svoje spretnosti v dinamični vožnji čez grbine.

PredlogiOops…. ni zadetkov