Odstrani iz mojih izletovDodaj v moje izlete

Legenda cenovnih rangov

Znamenitosti
vstopnica 1 odrasla oseba
do 6€*
od 7€ do 13€**
od 14€ do 20€***
več kot 20€****
Aktivnosti
vstopnica 1 odrasla oseba
do 15€*
od 16€ do 35€**
od 36€ do 70€***
več kot 70€****
Gostilne
obrok 1 oseba
do 15€*
od 16€ do 24€**
od 25€ do 50 €***
več kot 50€****
Nastanitve 
1 noč, 2 odrasli osebi
do 50€*
od 51€ do 80€**
od 81€ do 120€***
več kot 120€****
4h

Urnik

Izvajanje:
vse leto za vikende oz. po dogovoru

Kontaktni podatki

Forest Adventures
Tina Rupnik: +386 40 187 309
Matej Kavčič: +386 30 333 533
info@forest-adventures.eu
www.forest-adventures.eu

Dodatne informacije:
Izhodiščna točka: Razdrto 
Dolžina: 7,7 km
Težavnost: srednje zahtevna
Označbe; pot je označena

Nanos je visoka kraška planota, ki se strmo dviga nad Postojnsko kotlino in Vipavsko dolino. Ima več vrhov, najbolj popularen pa je razgledni rob ob televizijskem oddajniku in Vojkovi koči na Nanosu. Izbrali smo vzpon preko strmejše in zahtevnejše poti ter spust mimo simpatične cerkvice Sv. Hieronima, ki je relativno enostaven, razgled ob lepem vremenu pa je preprosto čudovit.

Izkušeni vodniki vas poberejo pred vašo nastanitvijo ali želeno lokacijo ter zapeljejo do Razdrtega, kjer je izhodišče za na Nanos. Ob parkirišču prečkamo avtocesto, kjer zagledamo prve planinske oznake. Zavijemo levo in enostavno sledimo markacijam oz. oznakam za Vojkovo kočo (1.240 m). Na začetku prečkamo travnik in kmalu pridemo do označenega mesta, kjer se pot razdeli na »strmo« in »položno«. Nadaljujemo po strmi poti (desno), ki se najprej zložno vzpenja po senčnem gozdičku, višje pa se strmina poveča in začnejo se prehodi, zavarovani z jeklenicami. Potrebna je previdnost (še posebej v mokrem), pogosto pa nas bo hladil tudi veter, zato bodimo primerno opremljeni.

Razgled je z vsakim korakom lepši in po golem vršnem delu pridemo do oddajnika, za katerim se v gozdičku skriva Vojkova koča. Od oddajnika nadaljujemo po položni potki, ki poteka po travnatem grebenu v smeri Vipavske doline (severo-zahod). Tik pred cerkvico Sv. Hieronima pa nas smerokaz usmeri na pot, ki preči pobočje nazaj v smeri Razdrtega. Kmalu pridemo v prijeten gozd in se po tehnično enostavni poti vrnemo v izhodišče.

PredlogiOops…. ni zadetkov