Notranjski muzej Postojna

Odstrani iz mojih izletovDodaj v moje izlete

Legenda cenovnih rangov

Znamenitosti
vstopnica 1 odrasla oseba
do 6€*
od 7€ do 13€**
od 14€ do 20€***
več kot 20€****
Aktivnosti
vstopnica 1 odrasla oseba
do 15€*
od 16€ do 35€**
od 36€ do 70€***
več kot 70€****
Gostilne
obrok 1 oseba
do 15€*
od 16€ do 24€**
od 25€ do 50 €***
več kot 50€****
Nastanitve 
1 noč, 2 odrasli osebi
do 50€*
od 51€ do 80€**
od 81€ do 120€***
več kot 120€****
1,5 ur

Urnik

MAJ–SEPTEMBER
pon: zaprto*
torned: 10:0018:00

OKTOBERAPRIL
pon: zaprto
torned: 10:00–17:00

*zaprto: 1. in 2. januar, 1. november, 25. december.

Kontaktni podatki

Notranjski muzej Postojna
Kolodvorska cesta 3, Postojna

+386 (0)5 721 10 90
info@notranjski-muzej.si
www.notranjski-muzej.si

Notranjski muzej Postojna se ponaša s stalno razstavo Muzej krasa, ki je najbolj celovita razstava o krasu v Evropi. Če ste se v Postojnski jami dodobra nagledali kapnikov, se jih tu lahko še dotaknete. V Notranjskem muzeju je na ogled tudi pravi srednjeveški zaklad iz Predjamskega gradu.
Poleg zaklada so obiskovalcem na ogled tudi okostja ledenodobnih živali – jamskega medveda, stepskega bizona ter ostanki jamskega leva, hijene, nosoroga in celo povodnega konja ter ogled jamskih živali pod mikroskopi.

Razstava vas strokovno in nazorno popelje od nastanka kraške pokrajine do sodobnega življenja na krasu, hkrati predstavlja kraj, kjer se lahko dotaknete kapnikov, si ogledate jamske živali pod mikroskopi in doživite analogni ter interaktivni prikaz 11.693 jam v Sloveniji. 
Primerna je tako za mlajše kot za starejše obiskovalce, za skupine, individualne goste, dostop in ogled pa sta prilagojena tudi invalidnim osebam. 

  • Zeleni ključ – Notranjski muzej je tudi prvi muzej v Sloveniji s trajnostnim okoljskim certifikatom Zeleni ključ (Green Key). Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji.
  • Psom prijazen muzej – V Notranjskem muzeju Postojna so dobrodošli vsi, mali in veliki psi, ki lahko lastnike ob upoštevanju bontona, spremljajo na ogledu vseh razstavnih prostorov.
Notranjski muzej Postojna
Ideje za izlete

Okrog Postojne

Na toplo poletno jutro lahko najprej obiščete Notranjski muzej, ki se lahko pohvali z bogato kulturnozgodovinsko dediščino edinstvenega kraškega območja, na katerem smo. Občudovanja vredna je raznolika zbirka okostij jamskega medveda in drugih ledenodobnih živali, navdušuje pa tudi ogled jamskih živali pod mikroskopom. Stalna razstava Muzeja krasa, ki je najbolj celovita razstava o krasu v Evropi, vas bo...
Preberi več
PredlogiOops…. ni zadetkov