Pogoji uporabe

Pravna določila

Zavod Znanje Postojna s potrebno skrbnostjo pri oblikovanju spletnih strani poskuša zagotavljati točnost in ažurnost podatkov na svojih spletnih straneh, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti o točnosti in celovitosti podatkov. Vsi uporabniki uporabljajo objavljeno vsebino na lastno odgovornost. Niti zavod niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi te spletne strani, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Vse informacije in podobe, ki jih vsebujejo spletne strani Zavoda Znanje Postojna, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti, objavljeni na teh spletnih straneh, so lahko reproducirani le v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene. Blagovne znamke in storitvene znamke, ki se pojavljajo na teh straneh, so registrirane blagovne znamke Zavoda Znanje Postojna oziroma ima omenjeno podjetje pravico do njihove uporabe.

Zavod Znanje Postojna si pridržuje pravico, da spremeni vsebino teh spletnih strani kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega opozorila. Pri tem ne prevzema odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb.

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Razlogov za uporabo piškotkov je več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave itn.), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (registracija, vsebina nakupovalne košarice, prijava na e-novice, ogled videa itn.), pomagajo pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina itn.), s katerimi si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani.

Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih straneh, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Ker želimo biti z vami popolnoma odkriti, smo pripravili seznam vseh piškotkov, ki jih uporabljamo, in zakaj. Upoštevajte, da se z nadaljnjo uporabo te spletne strani strinjate z našo rabo opisanih piškotkov.

Katere piškotke uporablja ta spletna stran?

Nujno potrebni piškotki
Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje obrazcev, košarice in drugih bistvenih elementov spletne strani.
Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.

Jezik
Piškotki omogočajo prepoznavanje trenutnega jezika obiskovalca in nazadnje obiskanega jezika. 
Življenjska doba teh piškotkov znaša 1 leto.
Primer uporabljenih piškotkov: cookie_notice_accepted, wp-wpml_current_language

Priljubljene
Namen teh piškotkov je pomagati uporabniku organizirati izlet, da si lahko shrani priljubljene vsebine in jih nato najde na enem mestu. 
Življenjska doba teh piškotkov je 1 leto.
Primer uporabljenih piškotkov: vpfav

Google
Google uprablja piškotke za shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, izbire jezikovne verzije, št. prikazanih zadetkov in vrednosti, prikaz informacij na Google zemljevidih ter mnogih drugih funkcionalnosti in storitev tega spletnega giganta.
Več >>

Google Analytics
Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Nudi nam informacije o obnašanju uporabnikov na naši spletni strani in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo, prikazati relevantno vsebino itn. Pri razbiranju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 let.
Primer uporabljenih piškotkov: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.
Več >>

Youtube
Storitev YouTube uporabljamo za predvajanje video posnetkov, piškotki pa se uporabljajo za beleženje podatkov o ogledih, shranjevanje priljublejnih uporabniških nastavitev, prikaz relevantnih video posnetkov itn.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let.
Primeri uporabljenih piškotkov: Use_Hitbox, SID, LOGIN_INFO, use_hotbox, PREF, SSID, HSID, watched_video_id_list, __utma, __utmz, demographics,
Več >>

Sprememba soglasja

Piškotkom lahko vedno spremenite soglasje s klikom na povezavo uredi soglasja.

Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete s pomočjo funkcije »Pomoč«, obiščete www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih, ali pa nas kontaktirate prek e-pošte.

Kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani?

Podatke, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani, uporabljamo izključno za namene predaje sporočila (oddaja povpraševanja, rezervacije, nakupa itn.) oz. zahtevane storitve. Vaše podatke skrbno varujemo in jih nikakor ne posredujemo tretjim osebam oziroma uporabljamo za kakršne koli druge namene.

Piškotke Google Analytics in DoubleClick je mogoče onemogočiti tudi s pomočjo navodil, ki so na voljo preko spodnjih povezav:
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en
Double Click: https://www.google.com/policies/technologies/ads/
Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

Končna določila

Vsebine, objavljene na spletnih straneh, so last Zavoda Znanje Postojna in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Pri tem morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati.

Uporaba vsebin je dovoljena zgolj in izključno za osebno uporabo. V vseh dokumentih je potrebno navesti vir, od koder ste vsebine vzeli. V primeru, da želite vsebine spletnih strani Zavoda Znanje Postojna uporabiti v komercialne namene, je potrebno predhodno pridobiti dovoljenje Zavoda Znanje Postojna.

Zavod Znanje Postojna ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij kot tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.

Zavod Znanje Postojna in druge pravne ali fizične osebe, ki so sodelovale pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarjajo za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Prav tako si Zavod Znanje Postojna pridržuje pravice do sprememb v vsebini.

Na spletni strani Zavoda Znanje Postojna ne smete uporabljati kakršnihkoli naprav, programske opreme ali druge opreme, z namenom, da bi vplivali na delovanje spletne strani. Poleg tega je prepovedana uporaba kakršnih koli robotov, pajkov ali drugih avtomatičnih naprav oziroma ročnih procesov z namenom nadzorovanja oziroma kopiranja naše spletne strani ali njene vsebine, brez vnaprejšnje odobritve pooblaščenega predstavnika Zavoda Znanje Postojna.

Spletna stran Zavoda Znanje Postojna vam omogoča dostop do omejenih informacij spletne strani z uporabo uporabniških imen, gesel, kod in naprav. Vsebina kodiranih strani je zaupna in vam jo Zavod Znanje Postojna nudi le za osebno uporabo. Prisvajamo si pravico, da prepovemo uporabo vstopnih kod v vašem imenu, v kolikor ugotovimo, da vaša uporaba ovira delovanje naše spletne strani oziroma se izrablja v korist drugih entitet.
Nobeno komuniciranje, vključno s postavljanjem vprašanj, odgovorov, komentarjev in predlogov v zvezi z informacijami Zavoda Znanje Postojna ni zaupno, zato zavod nima obveznosti, da jih zaščiti; (B) Zavod Znanje Postojna lahko svobodno kopira, uporablja, distribuira in razkriva vaša sporočila in (C) Zavod Znanje Postojna si pridržuje pravico do uporabe idej, konceptov, znanja, vsebine ali tehnik, vsebovanih v vaših sporočilih, za kakršne koli namene, vključno pri razvoju, produkciji in marketingu produktov ter storitev.

Spletna stran Zavoda Znanje Postojna lahko vsebuje tehnične nepravilnosti in tiskalne napake. Zavod Znanje Postojna si pridržuje pravice do sprememb, popravkov in izboljšav spletnih strani v zvezi z informacijami o produktih in programih, ki se lahko izvedejo kadarkoli brez predhodnega obvestila.

Spletna stran Zavoda Znanje Postojna vsebuje informacije o mednarodnih produktih in storitvah, ki se izvajajo v okviru posameznih organizacijskih enot in niso razpoložljive na vseh lokacijah. Reference o produktih in storitvah na spletni strani Zavoda Znanje Postojna ne implicirajo, da bodo ti produkti in storitve razpoložljivi na vaši izbrani lokaciji.

Če se odločite zapustiti spletno stran Zavoda Znanje Postojna in preiti na drugo spletno stran, ki ni spletna stran Zavoda Znanje Postojna, potem zavod ni odgovoren za varovanje osebnih podatkov, za vsebino oziroma piškotke, ki jih ta stran uporablja. Zavod Znanje Postojna nima nadzora nad temi spletnimi stranmi in njihovimi viri, in tako ni odgovoren za vašo uporabo teh spletnih strani in njihovih vsebin, oglaševanja, produktov ali drugih materialov, s katerimi te spletne strani razpolagajo.

To je slovenska spletna stran in je subjekt slovenske zakonodaje. Zavod Znanje Postojna bo tudi brez vašega dovoljenja razkril vse informacije o vaši uporabi spletne strani, vključno z vašimi osebnimi informacijami, če bo to zahteval zakon oziroma v primeru preiskave ali zaščite pred škodljivimi nameni za uporabnike, uslužbence, lastnino (vključno s to stranjo) ali čim drugim.

 

V kolikor imate kakršnakoli vprašanja o pogojih uporabe, prosim pošljite e-pošto na info@zavod-znanje.si.

PredlogiOops…. ni zadetkov