Dobrodošli v brivsko-frizerskem salonu Ozbič. Legendarna brivnica z najdaljšo brado v Postojni je zaživela z originalno opremo in novo zgodbo.

Prostor s konceptom povezuje stoletno tradicijo in mojstrstvo legend iz družine Ozbič s sodobnimi brivsko-frizerskimi prijemi. Sedite na Ozbičeve stole in se prepustite nostalgiji. Življenje Janka Ozbiča se je več kot 70 let vrtelo okoli brivskih stolov in frizerskih tehnik. Obrt mu je bila položena v zibelko, brivnice, nad katero so živeli, pa se spominja od otroških let. Že kot trinajstletni deček je v roko prijel škarje in začel z delom. Bril in friziral je brez premora, vse do svojega 89. leta, ko je zaradi spremenjene zakonodaje o tovrstnem delu moral dejavnost opustiti.

 

Obiščite legendarno brivnico, kjer se kot po brivski peni zapeljete v neke druge čase. Na vodenih ogledih razstave spoznajte zgodovino brivske obrti pri nas. Prisluhnite zgodbam salona Ozbič in se predajte nostalgiji ob spoznavanju brkov, brad in pričesk, ki so jih tu urejali celo stoletje. Vodeni ogledi so možni za skupine po predhodni rezervaciji – povprašajte v Notranjskem muzeju Postojna.

PredlogiOops…. ni zadetkov