KAKO DO POSTOJNE?

Z AVTOM
Postojna je z avtoceste prek izvoza Postojna (41) dostopna na več načinov: iz smeri Ljubljana–Koper (A1), iz smeri Sežana–Italija (E61 se priključi A1 na Gabrku), iz smeri Nova Gorica–Italija po hitri cesti (do cestninske postaje Nanos po H4, nato po avtocesti A1 v smeri Ljubljane). Po regionalni cesti: iz smeri Ljubljane (R2-409), iz smeri Nove Gorice (najprej R2-444, nato na R2-409), iz smeri Sežane (najprej R2-445, nadaljujemo na R2-409), iz smeri Kopra (R2-409) in iz smeri Ilirske Bistrice po glavni cesti (G1-6).
Prometne informacije

Z VLAKOM
V Postojno je mogoče priti tudi z vlakom.
Železniška postaja Postojna je od centra mesta oddaljena približno 1 km. Prihod z vlakom je mogoč iz smeri Ljubljane (in Avstrije), Ilirske Bistrice (in Hrvaške), Divače, Kopra in Sežane (in Italije). 
Več na: www.potniski.sz.si

Z AVTOBUSOM
V Postojno se da priti tudi z avtobusom. Glavna avtobusna postaja stoji blizu centra mesta. Prek avtobusnih povezav je mogoč dostop do Postojne iz večjih slovenskih mest in sosednjih občin. Nekaj linijskih povezav je tudi znotraj občine. 
Več na: www.ap-ljubljana.si

Z  LETALOM
Ne glede na to, da šteje Občine Postojna le dobrih 16.000 prebivalcem, imamo svoje letališče. Letališče Postojna (domačini mu pravimo letališče Rakitnik) je od Postojne oddaljeno 3 km. Namenjeno je športnim in turističnim letalom skupne mase do 5.700 kg. Na letališču lahko pristanejo letala iz držav članic Evropske unije, vendar je nujen predhodni pristanek na mednarodnem letališču (Ljubljana, Maribor ali Portorož), potem pa lahko z najavo in dovoljenjem pristanejo v Postojni (Rakitniku).
Več na: www.aeroklub-postojna.si

 

PREVOZ DO POSTOJNSKE JAME IN PREDJAMSKEGA GRADU

V Občini Postojna čez celo leto vozi brezplačni mestni avtobus Furman.

V obdobju turistične sezone in ob večjih praznikih pa je organiziran avtobusni /shuttle prevoz, ki povezuje mesto Postojna z vasjo Predjama.

MESTNI AVTOBUS FURMAN
Na redni krožni progi 2, ki povezuje Postojnsko jamo z železniško postajo ter vse pomembnejše točke med njimi, vozi mestni avtobus Furman po voznem redu ob delavnikih in sobotah.

Relacija: Železniška postaja Postojna – Postojnska jama
Cena: brezplačno
Urnik: ponedeljek – sobota
Mestni avtobus Furman – linija 2 (vozni red)

SHUTTLE BUS  
Obiskovalce in prebivalce Postojne obveščamo, da je s 24.6.2024 pričel z vožnjo Shuttle bus na relaciji Postojna – Predjama po sledečem URNIK PREVOZOV
Za rezervacijo prevoza Postojna – Planina je potrebna predhodna rezervacija 72 ur prej. Slednja je možna na tel. št. 031-274-104 (g. Pakiž).

Rezervacija avtobusa za relacijo Postojna – Planina je možna pod pogojem da gre za skupino min. 10 oseb ali več.

Relacija: Železniška postaja Postojna – Predjama
Cena: brezplačno
Urnik: 24.6.2024 – 1.11.2024
Shuttle bus


CESTNINE

Za vožnjo po vseh slovenskih avtocestah in nekaterih hitrih cestah morate za motorna kolesa, osebna in kombinirana vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone imeti elektronsko vinjeto. Nakup e-vinjete je mogoč na spletu ali na fizičnih prodajnih mestih, kot so bencinske črpalke, na pošti in na nekaterih kioskih. Izbirate lahko med tedensko, polletno ali letno e-vinjeto.

 

POLNILNICE ZA ELEKTRIČNE AVTOMOBILE

V Postojni imamo trenutno dve polnilni postaji, vsaka od njih ponuja dve polnilni mesti. 

Na posamezni polnilnici je en priključek TYPE 2, ki omogoča hitro polnjenje (do 44 kW), in en šuko priključek, ki je namenjen počasnejšemu polnjenju, v veliki večini pa ga uporabljajo vozila, ki niso tovarniška, ampak so naknadno predelana na električni pogon.

Polnilne postaje za električne avtomobile:

  • Parkirišče pri Centru trajnostne mobilnosti (Tržaška cesta 59a, 6230 Postojna): ena postaja z dvema polnilnima mestoma
  • Parkirišče pri Pošti Postojna (Ulica 1. maja 2a, 6230 Postojna): brezplačno; dve postaji s štirimi polnilnimi mesti

 

TAKSI

V Postojni lahko najamete tudi taksi:

Mestni taxi Postojna
Almir Dautović s.p.
+386 (0)70 901 033

Prevozi Matjaž Vrčon s.p.
+386 (0)41 959 037
vrcon@gmail.com

Taxi Postojna
Darij Marušič s.p.
+386 (0)31 777 974
+386 (0)31 413 254

PredlogiOops…. ni zadetkov