Furmanski praznik

Kontaktni podatki

Organizator:
Turistično društvo Postojna
+ 386 (0)5 7201 610
info@tdpostojna.si
www.tdpostojna.si

JULIJ

Vsem, ki se radi udeležujete tradicionalnih prireditev, toplo priporočamo obisk tudi te. Furmanski praznik se vsako leto odvija v parku Postojnske jame prvi vikend v juliju.

Gre za celodnevno etnološko prireditev, ki vedno znova privablja starejše in mlajše, s svojim programom pa jih ne le zabava, temveč tudi kulturno bogati. Dogodek vsako leto privabi številne obiskovalce iz Slovenije in tujine.

Glavni namen prireditve je ljudem približati zgodovino furmanstva (prevozništva) in obrti, povezanih z njim. Poleg pestrega programa so obiskovalcem na voljo za pokušino tudi številne domače dobrote.

Prireditev prikazuje bogato dediščino tovorniških in prevozniških dejavnosti. Na dogodku obrtniki predstavljajo več kot 40 obrti, povezanih s furmansko dejavnostjo. V sklopu praznika se odvijajo še tekmovanje z diatonično harmoniko, igriva predstava v spretnosti psov, razstava starodobnih jeklenih konjičkov, družabne igre z animacijo ter podelitev bogatih nagrad. Poskrbljeno je tudi za bogat spremljevalni in plesno-zabavni program.

PredlogiOops…. ni zadetkov